Från ”Aldrig mera krig” till ”Många flera krig” – Ett samtal om hur Första världskrigets fredsavtal lade grunden till hundra års fortsatta katastrofer

INBJUDAN

till uppmärksammande av Vapenstilleståndsdagen efter Första Världskriget den 11 november 2021 kl 11.00 – 12.30, fysiskt och digitalt Europahuset i Stockholm, Regeringsgatan 65

Från ”Aldrig mera krig” till ”Många flera krig” – Ett samtal om hur Första världskrigets fredsavtal lade grunden till hundra års fortsatta katastrofer.

Sedan några år tillbaka uppmärksammar Svenska Europarörelsen och Svenska Paneuropaföreningen tillsammans med Europaparlamentet och Europeiska kommissionen vapenstilleståndsdagen med ett arrangemang i Europahuset i Stockholm.

I år har Europahuset möjlighet att ta emot 60 personer på plats. Evenemanget kan även följas digitalt på Svenska Europarörelsens facebooksida. Av praktiska skäl har vi denna gång inte möjlighet att bjuda på några förfriskningar i samband med seminariet.

PROGRAM

Introduktion: Christian Danielsson, chef EU-kommissionens representation i Sverige

Mats Åberg (tidigare ambassadör i bl.a Bukarest och Chisinau) leder en dialog med Ingrid Thörnqvist (tidigare korrespondent i Östeuropa och Tyskland samt utrikesredaktör på SVT), Michael Sahlin (tidigare ambassadör i bl.a Ankara och Belgrad) och Walburga Habsburg Douglas (hedersordförande i Svenska Paneuropaföreningen, f.d. riksdagsledamot)

ANMÄLAN OCH LÄNK

Anmälan om närvaro på plats måste göras med e-post senast 10 november till stefanhult25@hotmail.com

Digital länk till utsändningen på Svenska Europarörelsens facebooksida:

https://www.facebook.com/events/601502167640890

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s