Jean-Pierra Lacroix Harald KindermannFör 51 år sedan, den 22 januari 1963, slöt Frankrike och Tyskland ett avtal om vänskap och samarbete – Elysée-fördraget. Fördraget blev inte bara slutet på en flera sekel lång rivalitet mellan de båda länderna. Det satte framför allt fokus på framtiden – ett tätt samarbete mellan ländernas regeringar. Frankrike och Tyskland kom att utgöra en stark bas för det framväxande europeiska samarbetet som i dag utvecklats till Europeiska unionen med 28 medlemsländer.

Hur ser samarbetet ut idag? Driver det Europasamarbetet framåt eller fungerar det som en broms? Tål det påfrestningar som finanskris och skuldkris?

Frankrikes och Tysklands ambassadörer, Jean-Pierre Lacroix och Harald Kindermann samtalar om det fransk-tyska samarbetet, vad det har lett till, hur det ser ut idag och hur det kan komma att se ut i framtiden.

Samtalet, som sker på engelska, leds av Ewa Hedlund, journalist och Europarörelsens ordförande.

Tid: 23 januari kl. 18.00 − 19.30

Plats: Europahuset, Regeringsgatan 65, plan 2, Stockholm
Seminariet är kostnadsfritt och avslutas med mingel.

Anmälan till info@svenskaeuroparorelsen.se senast 20 januari.