Bild 2

Den 25 maj är det val till Europaparlamentet. 751 nya ledamöter ska väljas in i Europaparlamentet.  Vilka politiska vindar blåser över EU efter flera år av ekonomiska och politiska kriser? Hur ser den politiska kartan ut i de 28 medlemsländerna? Vilka är de stora valfrågorna? Vad står på spel?

Välkommen att lyssna på Henrik Brors, före detta Bryssel-korrespondent och politisk redaktör på Dagens Nyheter, när han utvecklar sina iakttagelser inför EU-valet. Enligt Henrik Brors står EU inför ett vägval efter krisåren. Den ena vägen leder till ökad nationalism, den andra mot fördjupat samarbete.

Samtalet leds av Ewa Hedlund, journalist och Europarörelsens ordförande.

Tid: 13 mars 18.30 − 20.00

Plats: Europahuset, Regeringsgatan 65, plan 2, Stockholm

Seminariet är kostnadsfritt och avslutas med mingel.

Anmälan till info@svenskaeuroparorelsen.se senast 10 mars.