Seminarium: Hotet mot demokratin i Europa

Det blåser populistiska vindar i Europa inför valet till Europaparlamentet den 25 maj. Vilka krafter är det som växer sig starka och varför? Hur ser förutsättningarna ut för extrema och populistiska partier att påverka Europapolitiken?

Välkommen till seminariet Hotet mot demokratin i Europa”där Andreas Johansson Heinö, statsvetare vid Göteborgs universitet och författare till rapporten ”Vinner populisterna Europaparlamentsvalet?”, Anna-Lena Lodenius medförfattare till boken ”Krutdurk Europa”, och Måns Wadensjö, medförfattare till boken ”Det mörka Europa” diskuterar det politiska läget i Europa fyra dagar före valet till Europaparlamentet.

Samtalet leds av Ewa Hedlund, journalist och Europarörelsens styrelseordförande och Jonathan Melanson student på Stockholms Universitet och programansvarig påUtrikespolitiska föreningen Stockholm.

 

Tid: 21 maj 2014 kl 18.00 19:30

Plats: Europahuset, Regeringsgatan 65, plan 2, Stockholm

Seminariet är kostnadsfritt och avslutas med mingel.

 

Anmälan till info@svenskaeuroparorelsen.se senast 19 maj.

Europahusets entré stängs kl 18.00, så kom i tid!

 

Seminariet arrangeras av Svenska Europarörelsen och Utrikespolitiska föreningen Stockholm