Skärmklipp 2016-01-23 14.52.59Foto: Kulturhuset

30 000 barn och ungdomar kom till Sverige förra året – ensamma och på flykt. Hur tar vi emot dem? Hur tar vi tillvara på deras erfarenheter och vilja att komma in i det svenska samhället? Hur hanterar vi konflikter mellan olika synsätt och värderingar som kan uppstå? Och vad säger de själva om hur det är att komma till Sverige?

På säsongens första Café Europa diskuterar vi dessa frågor med bland andra Abdul God Bahdon, ensamkommande från Somalia, Lena Karlsson och Anna Arvidsson vid Skyddsvärnet samt Sara Karlsson, riksdagsledamot (S) som även arbetar med ensamkommande barn.

Samtalet börjar 18.00 och håller till i Ekoteket, vån 2, på Kulturhuset Stadsteatern. Fri entré!

Café Europa är en samtalsserie som arrangeras i samarbete med Kulturhuset och Utrikespolitiska föreningen Stockholm.

Föreningen Skyddsvärnet har en omfattande verksamhet för att hjälpa ensamkommande att etablera sig i det svenska samhället.

Läs mer på Kulturhusets hemsida.