Café Europa: Varför väcker tiggeri ilska?

De flesta som passerar en utsträckt hand med en pappersmugg visar empati och gör vad de kan för att hjälpa. Men en del blir provocerade och reagerar med ilska. Vad är det som triggar igång ilskan? Vad är det som är så provocerande med människor som tigger? Och hur ser diskussionen i Sverige ut om man jämför med andra länder i Europa?

Årets Europé 2015, Alexandra Pascalidou, författare och journalist samtalar med Aaron Israelson, tidigare chefredaktör Faktum, numera gatutidningsentreprenör i Rumänien och medförfattare till boken ”Vi kallar dem tiggare”.

Café Europa är en samtalsserie som arrangeras av Svenska Europarörelsen och Utrikespolitiska föreningen Stockholm i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern. Café Europa är ett forum för samtal och dialog där de kulturella aspekterna av europeiskt samarbete lyfts fram och där publiken tar aktiv del i dialogen.

När: Torsdag 8 oktober 2015 17.30 – 19.00

Var: Café Europa på Ekoteket –  fri entré

Hashtaggen är #cafeeuropa

Läs mer på Kulturhusets hemsida.